Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inför en kulturafton i Mariehamn den 27 april 2017


Poesi är

Hur kan man se på poesi, vill de veta,
som om man hör solljus falla genom grenverk

den som hör livet eka i ollonskogen
och ollonets groningsljud sub terra

hör också att poesin är som flisorna
när eken fälls och faller oåterkalleligt

poesin är till språket
vad trädet är till flöjten

svarvad flöjt är ännu inte
Vivaldi-sonat

Orden kräver
överblåsning
annars ingen musik




Fri vers (Modernistisk dikt) av Björn Donobauer
Läst 802 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-26 08:17



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Mycket Bra bilder - läser gärna sådant !!
2017-04-28

  Larz Gustafsson VIP
Jag skriver som jag vill.
2017-04-26

  Minkki VIP
fina pipor, särskilt "svarvad flöjt är ännu inte Vivaldisonat" - en ödmjuk insikt att ta till mig
2017-04-26

  Jeflea Norma, Diana. VIP
jag brukar ibland lyssna på Dagens dikt vid 12 slaget, nu är premiär för Sveriges radio P1:s nya litteraturvecka som sänds direkt och började i Kista, på Bilia bil mekaniker service där alla samlas i en ring och lyssnar...
2017-04-26

  Verner Forsman
Jag tror att orden kräver också nyans. Annars är det bara vrål.
En träbit som bara dånar med grova toner. (från penna och flöjt).
2017-04-26

  Vindeblad
Mycket fin!
2017-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer