Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Pärlemogiverskan"





Hon gick omkring med en
massa ärvda pärlor

Som tyngde ner hennes
kropp och bara var ivägen

Då tänkte hon som så
att hon skulle skänka
bort dem och giva andra
Varelser lite glansfullt
hopp i den grå vardagen

Sagt och gjort så hon gick
Omkring på bondbyarna

Och slängde ut lite pärle
glans både här och där


Hon kastade pärlor åt svin
för att få dem att glädjas
lite där ute i dyngan

En särskilt elak jäkels
Galt åt upp en

Fick den i halsen
Och dog,kvävnings
döden. Stackar'n

Då blev det liv i luckan
För att hon tagit livet
av ett särskilt dyrbart
uppskattat Offersvin

Så då dömdes och brändes
hon på Bål tillsamans med
sina pärlor på Valborgs
elden så praktiskt!

Så kan det gå, när man
bara försöker vara snäll

Och endast är en klentrogen
människa som försöker glädja
andra uti sin naiva dumhet!






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-04-29 02:25



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
DET var en historia!

Pärlor till svinen med krydda.
2017-05-02

  Ingrid Trolle
Bravo :)
2017-04-30

  Goraxy 89 Orion VIP
NEJ - Kasta aldrig pärlor åt svinen - för de tror det är laxativ :)
2017-04-30

  Janina Kaminska
Underbar humor!
2017-04-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Galghumor i sedelärande dikt, som roar mig.
2017-04-29

  Valter Örn VIP
Hjärta och hjärna måste som alltid samarbeta....
2017-04-29

  henke_r
Jag tänker inte säga mer än att denna text är ideal för min smak. Lärdom, raskt tempo och humor i berättande form. Bravo Mr Sefarge ;)
2017-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP