Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en båt som lämnar stranden



Som en båt
som lämnar stranden

ger sig ut
på öppet hav
just i brytningen
när natten blir till dag
närmar sig ditt uppbrott
du säger
att du ser
ett ljus i fjärran

Din blick
möter ett ögonblick
min längtan
du tar min hand
och säger:
Var inte rädd
Någon har tagit mitt roder
och för min båt i land

men - någonstans inom dig
finns jag för alltid kvar


någonstans
inom dig




Fri vers (Fri form) av Michaela Dutius
Läst 474 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-05 17:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text med liv och vemod...
2017-05-09

  lodjuret/seglare VIP
Jag måste ha sovit min skönhetssömn just i gryningen, för vid frukost på den stora färjan tillbaka från Helsingfors såg vi inte att vattnet skulle ha ägt en ljust blå färg. Men läsningen av detta verk var en upplevelse som heter duga. Vi såg i alla fall en del segelbåtar på vägen, eller rättare sagt i vattnet. Din bild av verkligheten ger läsningen en extra dimension.
2017-05-05

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert och berörande...man känner tryggheten och kan vila i den...
2017-05-05

  Goraxy 89 Orion VIP
Hisnande Vacker lyrik, som ett tilltal eller som en himmelsk sång "Var inte rädd/ Någon har tagit mitt roder/
och för min båt i land"/ Jag blir helt förstummad !!!
2017-05-05

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvackert
Kramar
2017-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius