Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hos hondjävulsgondoljären..



I indigostratosfären
fann jag min kosmosfamn
där blåeldskometgalären
kastades loss mot hamn,
hos hondjävulsgondoljären
min blåblicksblodlängtan lades
att färdas mot skärseldsskären
på båtresa ned mot Hades.

Från himmelsmidbrandsgalaxen
till helvetets hällstrandssken
ur vekeld till smältflodsvaxen
ledde min lågskapten,
igenom trälplanens välden
där allt av själsbränning brännes
jag färdades härskarelden
tills självgnistans allt var hennes.

Och hennes var stjärnromanser
och hennes är djävulsdjup
där smådjävlars cirkeldanser
kantar all kaosets stup,
och skratten som okynnesbubblar
ur lavolungsfloden Styx
dit snävnande snyftvek snubblar
när lystern ur lyckan rycks.

Och kvinnan är skärseldsEdlig
för mannen som än sägs Gud
men föga har makt att mätas
med ondskans små förebud,
det är som att tusen djävlar
med ljustridenter vill trätas
och härskarlömskrusigt tävlar
att dränka min längtan sedlig..










Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-06 01:38



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Mäktig!
2017-05-07

  Ardo Wejka
Mycket bra! Allting!
2017-05-07

    ej medlem längre
Ibland får man kanske hålla med Tegnér när han skrev "...den första tanke som Loke hade, det var en lögn, och han sände den i kvinnoskepnad till jordens män."
Fint diktat om livets odrägligheter!

2017-05-06

    Lars J
Snyggt skaldat!
2017-05-06
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP