Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur

Hur en kran kunde vara
Hur en ventil vore bra
Så ett hjärta kunde tömmas
På det som inte är att ha

Hur en liten kork kunde skruvas
Upp och lufta ut en själ
Så att det gick lättare att andas
Tänk om det vore så väl

Hur en vind kunde komma
Och blåsa frid i ett sinn
Hur komma goda fina tankar
Lugna känslor komma in

Hur blir sorgen i ett hjärta
Suddad ut och dunstad bort
Hur få nya starka vingar
Innan tiden är för kort























Fri vers av Sommarina
Läst 407 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-08 23:21



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fin i bunden form. Gillar hur du jämför med en kran, flaska, vind etc. Det gör allt så tydligt.
2017-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra text som inte känns helt obekant!
2017-05-09

    ej medlem längre
Vackra tankar av vemod.
2017-05-09

  ULJO
Vacker dikt om kärlek med behov av renovering. Gillar denna underfundighet.
2017-05-09

  Bo Himmelsbåge
En skön önskan
nu i vårens tid...
att dränera dystra tankar
att finna inte frid...
Tänk att få färggranna mönstrade vingar
o till vackra blomman fladdra bort
Då skulle nätterna bli strålande ljusa
o mörkret dunsta bort

Mycket fin vårdikt om Kärlekslängtan
o fridstörst!
2017-05-09

  KattenKin VIP
Så fin önskan. Jag minns en dikt om hjärtat som skulle stänga för renovering en sommar, kanske vore nåt!? När kärleken tar mer än den ger, tänker jag.
Söta rader om det sura. Applåder!
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina