Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmarnas syn

På andra sidan bron
ligger glädjens land
På andra sidan vägen
finns frihetens strand

Långt bortom bergen
står stegen till skyn
Där regnbågen slutar
bor drömmarnas syn

På andra sidan skogen
finns kärlek att vinna
Vid ängen nära tjärnen
kan man älvorna finna

På andra sidan forsen
Hörs vindarnas musik
näcken där på stenen
läser kärlekens lyrik

Bakom ögats horisont
vid sjöjungfruns värld
På havsvågens bris
går minnenas färd

Högt ovan stjärnorna
är ljuset alltid klart
Bakom månens leende
mår livet underbart

I drömmarnas land
där finns en salighet
Där kan tanken vandra
som en dröm i evighet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 567 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-05-17 21:02



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
I drömmarnas land
vandrar möjligt och
omöjligt hand i hand.

Bra skaldat.
2017-05-22

  Ann V Åhsberg VIP
Ja, visst är det så. Bra skrivet!

"I drömmarnas land
där finns en salighet
Där kan tanken vandra
som en dröm i evighet"
2017-05-20

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint skrivet, men man kan ju undra varför gräset alltid är grönare på andra sidan...fast i drömmens värld kan allting hända...
2017-05-19

  Marianne Räf
O, så vackert skrivet !!
2017-05-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Känsligt och vackert diktat om andra världar, som vi ser i drömmen, eller hoppas ska finnas.
2017-05-18

  Lars Hedlin
Jätte fint :)
2017-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som stimulerar tanke, känsla och fantasi!
2017-05-18

  Nils-Robert
En dikt som stimulerar fantasin
2017-05-18

  Salvation Pepper
Dröm och Hopp är vänner.
2017-05-18

  Niliboy
Mytologi å drömmar vara till glädje för en gamling också.
2017-05-18

    ej medlem längre
All denna längtan som bor i människans själ. Den bär du fram på ett så fint sätt.
2017-05-18

    ej medlem längre
helt fantastiskt rimmat och finstämt
2017-05-17

  Eva Langrath VIP
Vackra hoppfulla ord
2017-05-17

    ej medlem längre
Underbart finstämd och vacker text.
2017-05-17

    ej medlem längre
I drömmarnas värld kan allt hända! Som du så fint har diktat här!
2017-05-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO