Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rubbish

En smutsig tanke
i ett kristallglas
En blöt handduk
runt doften av jord
Ett väderstreck
att slå följe med
Ett urgammalt löfte
att hålla i hand

Svälten föder himlarna
Träden gräver gropar i marken
Ängarna tapetserar horisonten
när solen sitter ned en stund
Dörrarna stänger rummen
där nyfödda döms
till en morgondag

Ett skott i mörkret
Ett träd som drunknar
Ett moln som ruvar
En sol som skymmer
En dag som dröjt
En natt som söker
En strand som landar
Ett hav som tröttnat

En enda dag
för sent att ångra

Pennan slår följe
med sitt eget sökande




Fri vers av martinson
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-11 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

martinson
martinson