Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
A


Du brände min säng med dolda fingrar

Och du vet väl
precis som jag

att det man älskar mest
får vingar

och flyger




Fri vers av Jeanett
Läst 347 gånger
Publicerad 2006-05-23 12:43



Bookmark and Share


  Zara VIP
jag tolkar säkerligen den här på ett sjukt sätt..men det är ju zara som tolkar nu..och då blir det kanske "sjukt" :P minimalt sick ;)

jag känner att den här dikten är skriven för någon som dött....att vi ahr alla till låns.

"du brände min säng med dolda fingrar"- DÄR känner jag verkligen att det är den döde som vakar över dne som sover..vill röra...vill stryka längst kinden utan att lyckas...fingrarna är dolda..ingen hud att röra med..luftberöring! otorligt vackert!

"Och du vet väl
precis som jag

att det man älskar mest
får vingar

och flyger"

- tolkar jag utifrån hennes då...att det man älskar ska en ag försvinna...dö ut....


jag har en annan tolkning också...men titeln vart så otorligt underbar om man såg dne på det här viset!


tack!
/Z
2006-05-23

  Jean-Michel Orblin
Inte alltid men ibland
2006-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Jeanett