Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt jävla underbar dag


det doftade av det där man känner mellan hägg och syrén
trädens kronor var vita, rosa, nyutslaget gröna
och vinden sådär precis nyljummen
en sån vind som smeker som sammet på huden
en vind som plötsligt ger en knottror på armarna
så håren står rakt upp...

klänningen blommig
svepte lätt kring knäna
med skor som blottar alla tår
uppsynen full av förväntan
rosig om kinden och solsken....

mitt i allt detta hände det

det där som bara kan ske då allt känns
perfekt

hon vaknade lite senare
med en lång reva i klänningen
stygn i bakhuvudet
bruten arm
och kotförskjutning

bilen hade med ilfart stuckit från platsen







Fri vers av Josi
Läst 773 gånger
Publicerad 2006-06-19 10:39



Bookmark and Share


  josefina
Oooh... orden nastan smyger innan de faller och nar de krashar ---- jag fick en knyten nave rakt i ansiktet!! Underbart skriven, underbart hemsk.
2006-06-27

  Bodil Sandberg VIP
Jag känner hur det hugger till i magen när jag läser..ja för jag levde mig antagligen in så starkt i den lycka du beskriver i diktens första rader...och sen kommer det där otäcka...oanat! Snyggt!
2006-06-19

  Eline.P
Aj, aj platt fall efter saltomortalen.
Härligt skrivet med knorren på rätt ställe!
2006-06-19

  annaforsberg
Direkt otroligt stark dikt!
2006-06-19

    seymour
Ohh... hjälp. drabbande som fan. Bra skrivet!
2006-06-19

  yoyyo
:O oväntat slut. men bra bra
titeln gjorde det ännu bättre, sedan börjarn. gillar den!
2006-06-19

    ej medlem längre
Den dikten började så vackert men slutade så oväntat. Titeln är träffande och orden och formatet på texten väldigt bra.
2006-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Josi
Josi