Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens tärnor

Vårens tärnor,
de har samlats på ängen
I sina näpna vitsippeklockade kjolar
leker de tafatt
i tidig morgontimma
i det allt senare ljusets slöjor.

Fjärilarna gör sällskap
slår ystert med sina citrongula vingar
Fåglarna sjunger det nyvakna livet
Knopparna sprängs och öppnar sitt längtans sprund

Jorden varmkokar alla fröer, alla lökar,
kysser rötter att sträcka sig längre ner i jorden
Vårens tärnor är nu ivriga i sin väntan
kylan till trots,
att kröna sommarens drottning.




Prosa av Feminaz
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-14 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz