Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En brandfackla på något sätt.


DAX ATT TA TILLBAKA


Ni kommer hit till Nord
vårt kära fosterland,
kommenderar: 'Konvertera eller dö'.
Allt ni får är vit, vit snö
och en knuten hand

som manar till strid
för varje taget liv
ni ifrån oss ta.
För just nu idag
med ert offerkoftakiv
vill ni ge en fredens bild så blid.

***

Uppå parnassens apberg
där sitta etablissemang,
från minsta lilla knegarbarn
till röda rumpans babian,
full är media utav lavemang

som uppmanar att krama
var våldtäktsman som en vana
med fjäsk och esprit,
bjuda på kaffe med dopp.
Vi får inte främja rättskaffens bana
ty ömkan och snyft ger oss drama.

***

På torgen skanderar färgglada
mandriller, blott med tomma ord.
Med vaginan dragen över huvudet
utan kurage och identitet
uppmanar till mord

på vita medelålders män
som deras egna fäder.
Börja då där!
Men det går ju inte
det fattar du nog.
Din dubbelmoral är frän.

***

Och våra gamla skalder
hur tolkar ni dessa?
Karlfeldt, Blanche, Strindberg och Fröding
en manschauvinismens förbrödring
vad vill över dessa ni mässa?

Att Ferlin han var alkoholist,
Tegnér en nazist,
Boye hon var bra.
Runeberg blaha, blaha.
Lindgrens Astrid jodå, javisst.
Men alla benämnes nog rasist.

***

Vad som yttras är oväsentligt
mer då den som säger.
Och så det klistras på epitet.
Undrar så smått vem var det
som i min padda nyss sket

och lämnade en vidrig stank
på denna facebooktråd.
Jag är kränkt!
Träff sänkt.
Du behöver nog vård,
ostadigt liv så rankt.

***

Än vill vi ett folk vara, med mod
som bevarat sin styrka
och särarts nit.
En vänlig invit
till skogens katedral och kyrka,
i detta nordanland vi offrat blod

för att till våra efterlevande få ge.
Bevara det som fäderna gjort
vi nu vill förvalta väl,
Sveriges land och själ.
Det görs inte vad som bor't,
dax att ta tillbaks Norden med besked.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 446 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-19 16:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ferlin var dock ett geni.
Tranströmer är överskattad.
2017-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar