Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underbara människor

Underbara människor,
tillsammans är vi en rasande möjlighet.
Vi kan skapa det vi vill, lösa problem.
Åka till månen,
slå sönder fungerande ekosystem,
eller
ingå i biosfären,
skapande i vetskap om
hur mycket vi behöver alla
de levande systemen.
Alltihop, vartenda kryp,
maskrosor i gräsmattan.
Livet som helhet,
nu är vår tid på jorden.
Vi må ha vunnit över ogräs och ohyra,
men vad ska vi göra nu
med en sönderodlad värld?
Vem ska leva och vem ska dö?




Fri vers av 1001
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-22 13:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1001
1001