Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att bo


Min plats på jorden

Det handlar inte bara
om att bo någonstans.
Överallt är en möjlig plats
att sova på. Ensam
eller i flock, i skydd,
vara till en stund, hemma.

I mitt hus sover bara jag,
mest för att frihet har sitt pris.
Filosofiska definitioner
står sig slätt mot en praktik.
Tvåsamhet blev inte mitt val.
Flyktingen driver rotlös för friheten att våga andas.

Jag har byggt ett hem bortom normen,
min familj finns i världen
som en rörlig möjlighet,
i vetskap om,
att vi alla hör ihop,
är jag aldrig ensam.

Hemma hos mig bor fåglar,
växter, grodor och humlor.
Så utvidgar jag mitt hem
att omfatta allt som lever.
I friheten att säga ja eller nej
bebor jag min plats på jorden.




Fri vers av 1001
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-22 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1001
1001