Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

F dagen : kväll

Det försvinner inte som med tiden 

aldrig gjort i bilen med livets ivriga 

gestalt lättar ormvråkens grepp 

 sinnet prövar tekniker för 

att luras - vill jag-  trött 

på lekens eviga cirklar- din kraftlöshet 

mot väggar som ska hålla för att skuldens 

virke varit jag. hur du ska känna om jag 

handlar si eller så - mitt i vårt 

evinnerliga trassel djävulsdans

 

längtar orden som ett barn saknar sin mamma 

 

 

du har inte stigit in hos mig alls o

min kropp inte vågat krampa genom 

vågen som om blod som stelnat blev mitt jag 

 

ord om frusna bäckar dimman 

väntan kroppens tyngd dess 

nära dödupplevelse 

 

mina tår värker under nytvättat lakan ordens

fördämning släppts där rusar 

smärtan ingen ordning 

sinnet skapar fack indelningar nya världar 

 

här just här hörs kroppens låsta ådror 

 

tror jag är jag   - jag är jag - 

 

och där över bergen 

närmar sig den Store längtar så att 

orden snubblar över grusad gång 

 

hans gestalt med handen stilla dansande 

i strilar över kroppen 

 

orden orkar inte lägga brott mot brott 

inväntar den stunden då sorg är upptagen 

av universum upplöst via tiden 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-22 21:19



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
vi vill så gärna tror att vi känner någon
2017-05-23

  objekt3
Kärlekstörst och detta är tåreskt alltså en tår om hur du fångar känslan av att vilja men inte vilja mötas men inte vara där
(omedveten frånvaro)
2017-05-23

  Stefan Albrektsson
Starkt inledande driv som borrar sig neråt/inåt. Snygga skiftningar mellan ljus/hopp och mörker/förtvivlan. Det sjunger extra i mina öron och ögon här: "längtar så att / orden snubblar över grusad gång".
2017-05-23

  inormie
mycket fint i den här texten, bokmärker
2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP