Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsexistens



Hör du hur det mullrar genom kvällen?
Någonting bekänner existens
och vill tränga ut ifrån den cellen
bortanför partiklars rumsessens.

Immateriskt dammrymdsluften dallrar
att förtunnas för vart andetag
och i skallens skymda skalsvalv skallrar
andra andars mörka anletsdrag.

Lätet läspar, läpplöst rösten klagar,
genom rummens reva ryter den
om hur fallna skyddsnät aldrig lagar
denna vinda blindhetsblick igen.

För din döda dimblicksrödnad dansar
irrandes i vithålsjordad glob,
kring dess hjässa hjärtats törnekransar
knytes till ett knak i panngriftslob.

Hela din materia är hotad -
ta din tanke, kryp ur kropp, och fly.
Flå dig, fort, för sjukdomen är rotad
innanför din sinnesmjuka hy
och lämnar där en röst hörs snart en ny.

Hör du mellanrummens kvällningsmuller
varna om en viskad verklighet?
Hör du knaket, hör du knäppningsbuller
i de röster tankerevan slet?















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-26 12:22



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Höll på att nästan tappa, bort mig och även pappa, under läsningens sinkadus, såg solen o hörde vindens sus, som stilla klagans skor i en trappa.
2017-07-21

    ej medlem längre
En femte rad som en liten extra finess i näst sista strofen!
Bra!
2017-05-26
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP