Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänsklighetens psykos - Tagning III

Tagning tre

"Men vad är psykosen? Mänsklighetens psykos?"

-Poeten brände upp
Ett bränt pappersark
Med en haiku-

"Rockstjärnan
Dricker för mycket
Men han lever
Tusen livstider
Under en peyotemåne
När du köper en tv
I affärernas affär"

-Poeten skrattar
När orden brinner upp-

"Du måste älska
Älska med furor poeticus
Älska med galenskap
För om du älskar
Med galningens passion
Så ger musorna dig
Galenskapens gåva
Skapandets välsignelse"

-Poeten gråter
Över en hög med aska-

"Mänsklighetens psykos
Är att ingenting varar
En tv varar inte
Men ändå köper vi den
Varför köper vi den?"

"Men om ingenting varar
Vad är det då för mening
Med att älska?"

"Skönheten varar
För att skönheten
Rörs inte av
Existensens förbannelse
Meningslöshetens arv
Att älska skönhet
Är att känna kärlek
Och kärlek
Kommer aldrig att förgås
För att kärlek är vackert"




Fri vers (Modernistisk dikt) av Missbruksbarn
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-28 09:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket tänkvärda rader."Men om ingenting varar,vad är det då för mening med att älska"???? Ja kärlek är vackert,men motsatsen måste finnas också.Så att kärleken blir ännu vackrare,typ.
2017-05-28

    ej medlem längre
rockstjärnan dricker -- fulvana från livet på scen vanligt
2017-05-28

    ej medlem längre
Ja kärlek är vackert!

Varma kramar >3
2017-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Missbruksbarn