Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rösträtt och röstfel


vad ska jag säga
vad kan jag

vad räknas

hur många röster är viktigare än min
hur många talar högre
har något bättre att säga

är det någon idé att jag pratar
är det mig mer gynnsamt att vara tyst

ta inte bort händerna från öronen
skriken har inte övergått i tårar riktigt än




Fri vers av lisalajsa VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-29 14:03



Bookmark and Share


  Fulbergarn
ja vad
2017-11-26

  Elina Vacker
smart rubrik. Och tänkvärt om rösters värde ur ett personligt och känslomässigt perspektiv.

Fastnar särskilt för det lite ålderdomliga uttryckssättet "är det mig mer gynnsamt att vara tyst" istället för att skriva "är det mer gynnsamt för mig att vara tyst"


2017-10-30

  Larz Gustafsson VIP
Det är fel att rösta.
Själv vägrar jag.
Det har jag gjort sedan nittiotalet.
2017-05-29
  > Nästa text
< Föregående

lisalajsa
lisalajsa VIP