Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordegård


Här

står jag nu
i Guds blomstertid

sluten
i
västergökens timma

koko koko
sån är den ro

att
jag en härlighet förnimma

Här

vandrar jag nu
i Guds sköna hage


med
havet
mot mitt öga

lyser blått
ur Neptuns slott

medan vågorna går höga

Här

står jag nu
i Guds blomstertid


svept
i
rosors fägnad

I herrens vård

är
vår Jordegård

av godhet ständigt hägnad



Bs-06


















Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 394 gånger
Publicerad 2006-05-24 07:38



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Nejdå, du är ju bäst på att rimma och här är monument av ord och humor i en klar 5pottare.
Givetvis gillar jag främst:

i västergökens timma
koko koko sån är den ro
att jag en härlighet förnimma
2006-05-24

  Anders P VIP
Nånting för nya psalmboken?
2006-05-24

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Jag gillar denna mycket. Andaktfull verkligen. Speciellt avsnittet om göken väcker känslor av vemod. Den hör man knappt idag. Hälsar Fredrik
2006-05-24

  Jessica Ebbesson
Andaktigt och otroligt vackert!
2006-05-24

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Den här borde absolut bokas in på en plats i nästa upplaga av Den Svenska Psalmboken. En så fin hyllning till Skaparen, om nu han/hon finns någonstans. Så fri från de svulstigheter och pekoralismer som tyvärr äro legio i tidigare psalmdiktning.

Slutar aldrig att imponeras av Din otroliga mångsidighet! Kram! Rune.
2006-05-24

  mb74
en mycket vacker text:))
2006-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg