Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ligger vaken.

 

 

över staden på ett moln vippar foten 

från en groda 

 

 

om jag bara kunde sova. 

bristen på tid har rullat in sig i madrassen 

 

i glaset flyter löständer fast de egna ännu

sitter över taken flyger dagarna som jetplan 

knogar vita repen hårda 

 

 

dagarna passerar slutat skriva 

ska bara skriva en skriver ännu en 

 

mormor på tillfälligt besök från döden 

vid min sängkant 

gråter den där gråten den från tårna 

 

Stark djup 

 

 

I ögonblick som förr de döda

ännu levande all död strunt 

 

ber dig inte om mer om mer finns 

intet mer jag ber jag ber jag ber 

 

inte mer bara ännu en gång ännu en 

gång 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-05 00:24



Bookmark and Share


    Bärkraft
Vackra ord minnet av våra döda lever i oss ibland extra tydligt
2017-06-06

    ej medlem längre
En intensiv text som får mycket sagt, ja nästan hela tiden, typ "intet mer jag ber jag ber inte mer bara ännu en gång".

Du skriver med högt tempo! BRAVO!!
2017-06-06

  Stefan Albrektsson
En nästan mardrömslik vakenhet!! Jag gillar att avsaknaden av interpunktion osv ger möjlighet till olika läsningar (som i tex strofen med löständerna). "Gråten från tårna" är väldigt välfångat!!
2017-06-05

  ULJO
I nattens vakenhet svävar tankarna och dina berör mig
2017-06-05
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP