Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapat plan

 

Av ord tänkta 

glider världen ur ifrån fattas 

sol i glidande subjekt av och 

på saknaden större 

utan fyrkanter omringade 

egon ser ögat känner tungan prövar 

för att någon pekat på den 

hand som i monotona rörelser 

blivit min punkt. min text. mitt liv. 

 

Socialismens urvattning i grupperingar 

med handen din hand min hand 

 

följer molnens kanter som idioter. Se mig. 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-07 00:01



Bookmark and Share


    Bärkraft
Vackert skrivet tänkvärt
2017-06-07

  smultronbergen VIP

Subjekt är det som upplever
världen påverkas starkt av
det vi tar in- omtolkar- ytterst sett
påverkat av andra men tolkat av
en egen individ. Utan solen dvs
värmen påverkas det andra, ju
mindre förbud" saknaden större utan
fyrkanter omringade Egon" desto
större möjlighet att känna in världen
vara ett mer verkligt subjekt, då
känns sorgen tex får mer utrymme
kanske, vågar ta plats mm.

Hur min hand rör sig är helt enkelt
påverkat av min historia, ngn annan
har sett mig vilket i förlängningen
bidrar till mitt jag min text mitt liv.

Texten kan förstås. Dess tillkomst
uppkommit för att se om jag kan
beskriva något helt utan känsla
men som förmodligen passar
stileliten. Texten är i sig en slags
kritik av den sörjan- smeten.

Tack. Det finns val. Vissa vågar fatta
dem.

2017-06-07

    ej medlem längre
förstår inte riktigt. men bra känsla i texten. bra rytm med.
2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP