Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konvaljens skönhet

Där står du i din skönhet
du vårens vackraste mö
Din fägring ses med avund
där i backen vid en sjö

En liljekonvalj så kär
är älskad av oss alla
Din doft med magisk kraft
får vem som helst att falla

I skogen är du vackrast
där stort din skönhet ler
Din kärlek som där frodas
kan växa och bli fler

Vart skogsrå och var älva
som tar din vita hand
För budskap uti världen
och sätter hjärtan i brand

I brudens hand du vilar
på väg i altarets gång
Där trohetslöftet avges
så sant som livets sång

I vasen där på bordet
du pryder för vår skull
Jag ville plocka många
och ge bort famnen full

Till världen vill du ge
all glädje som du har
En härlig blomsterprakt
för alla och en var

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 516 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-06-21 09:45



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
En underbart vacker text, om en av de vackraste blommor. Min favorit faktiskt. Fantastiskt!!

2017-06-26

  Ann V Åhsberg VIP
Underbart vackert skaldat!


2017-06-22

  Ann V Åhsberg VIP
Underbart vackert skaldat!


2017-06-22

  Blomma-Stjärna VIP
vacker text om snövit fager blomma!
2017-06-21

    ej medlem längre
Vacker hyllning till en av mina absoluta favoritblommor.
2017-06-21

  Stay Golden
Big love <3
2017-06-21

    Dan Myrbeck
Fin skaldehyllning!
2017-06-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljuvligt doftande poesi, om sommarens vackraste blomma.
2017-06-21

  StinaJ VIP
Vackert skaldat om Gästriklands landskapsblomma. Jag kan riktigt känna doften av liljekonvalj och minns alla de gånger jag som liten flicka plockade dem i landskapet där jag är född.
2017-06-21

  överlevaren VIP
Vackert ordat...jag känner doften och den ger fina minnen.
2017-06-21

  Marita Ohlquist VIP
Underbart vacker text som får mig att tänka på skolavslutningar och min brudbukett!
2017-06-21

  Janina Kaminska
Underbar ljuvlig dikt.
2017-06-21

    ej medlem längre
Tar med mig dina ord och den känsla dom ger mig ut i sommaren. Tack!
2017-06-21

  Salvation Pepper
"Din doft med magisk kraft"
Så sant!

Mästerligt skriftat, som alltid!
2017-06-21

  lodjuret/seglare VIP
Har funderat någon tid på varför en del som krigiska rörelser ser konsten som sin värsta fiende och därför måste riva den. Det är nog som med naturen och religionens fara. 'Det får bara finnas en.' Deras egen. Låter lite barnsligt. Fast vad är det för fel på naivitet och oskuld? 'Alla barn i början.'
2017-06-21

    ej medlem längre
ljuvligt doftar den också liksom texten
2017-06-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO