Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En äldre dikt jag har omarbetat.


Nu dricker hon bara vodka


Så var det dags igen...
Blod på armarna.
Blod på mattan.
Blod i hjärtat,
som rusar i kroppens rädda banor.
Alldeles för fort,
så det hörs högt i öronen.

Det finns en kvinna
som brukade slita sönder sin tröja.
Ibland.
När hon var djävligt arg.
När tinningarna fylldes av pulserande kärl.
Tänk om dom sprack,
...splätt...!!!
Oberäkneligt.
Farligt.
Psykiskt.

Blåtiror av en diamantring!!!

Den vita bilen åkte,
sen hördes det inte så högt i öronen längre,
fast,
jag kan höra det ändå.
Än idag.
När jag blir rädd
för jag är ofta rädd.
Nu blöder hon inte längre,
dricker bara vodka.
Skål !!!

Hon är en mamma.
En konstig mamma.
En tragisk mamma.
En magisk mamma.
En vänlig mamma.
En arg mamma.
En full mamma.
En nykter mamma.
En borderlinemamma.

Min mamma.





/ Clara-Fina




Fri vers av Clara-Fina
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-05-24 18:53



Bookmark and Share


  Markattan
Även jag tycker om slutet där du räknar upp olika egenskaper, en dikt med både rädsla och kärlek mellan raderna. Ord som dröjer sig kvar och berör.
2006-05-27

  Ylvavirvla
Starkt och bra skrivet av dig anser jag...
Mycket berörande och igenkännande från min sida.

BRA!
2006-05-25

    ej medlem längre
Dramatisk dikt. Tycker speciellt om slutet där du kategoriserar din mamma med olika ord. Titeln är jätte bra
2006-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Clara-Fina
Clara-Fina