Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eggande möjlighet

Det kan ta år av lidande
som skavet av att gå i för små skor
att nå in till din egen rymd

men en dag vet du att andas ut
kravet att motsvara en schablon
i en färdigskriven roman

nu börjar något alldeles nytt
även om allt är som förut
pirrar en känsla av frihet i dig

en ny smak för acceptans
säger dig att du duger som du är
och att allt du tar dig för är värde i

en tid av dyrbart liv
är oss födda
givet

i ett unikt potpurri
av lust och trots och fantasi
kan du andas in livets doft
och i förändringens vind
inombords
öppnas en vidare horisont -

vart än du ser
finner du ett varierat utbud
av möjligheter
somliga förvirrande
andra rentav farliga

väljer du
dig själv
ditt kall
din väg

är gräset inte alltid grönt
och livet inte alltid fullödigt
men det är det inte heller
på någon annans sida

vet du att lyhörd lyssna
vid varje port som stängs
hörs en annan berättelse
o, eggande möjlighet

välj livet i dig själv

!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 579 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-06-19 15:46



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Åh! Alldeles underbart, vilka kloka tankar! Precis som jag nyss sa, eller rättare sagt skrev, du är prinsessan av positiv förundran, tar livet på ett avundsvärt sätt!
Min mellandotter är likadan, hon är coach i mindfulness, qi gong, självkänsla, etc.

Jag sparar den här och önskar dig lycka till med allt nytt du företar dig!
2017-07-03

  Lars Hedlin
En fin text
2017-07-02

  Palett
Vacker tänkvärd text !
2017-06-26

  Betlehemsstjärnan VIP
Så underbart. Du beskriver här en känsla med vackra ord som träffar mig rakt i hjärtat. Det är precis det här jag upplever just nu. Bokmärkes!!
2017-06-26

    Lena Söderkvist VIP
Sann visdom, och alla vet att det du skriver stämmer. Så man kan undra varför så få vågar vara sig själva. Det är som du säger, man behöver äga sitt liv, åtminstone tro på att man kan det. Men det är inte alltid lätt.
2017-06-22

  Lovisa Lindbom
Fint! Finner djup i ditt diktande och hopp. Gillar slutet som rundar av hela dikten.
2017-06-21

  Anya VIP
Vackert om att ta tillvara livet i alla dess former...tänker jag. Jag blir glad över att jag lever när jag läser din fina text. Tack för att du påminner mig om att livet inte är självklart.
2017-06-20

  Salvation Pepper
Sunt!
"nu börjar något alldeles nytt"
Något att tänka på varje dag!
2017-06-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka ord och tankar, i en välskriven poetisk och vacker text!
2017-06-19

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text, suger åt mig som ett läskpapper!
2017-06-19

    Dan Myrbeck
Tänkvärt o bra skrivet!
2017-06-19

  ULJO
Verkligen trygga och kloka ord i din text
2017-06-19

    ej medlem längre
Dyrbara ord som jag suger till mig och använder som livskompass - tack!
2017-06-19

  Öknens Ros VIP
mycken klokhet och visa ord!
2017-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP