Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den försvunna jadegrodan




Träd
in i naturen

bakom stenmuren
Börjar skogen

Framför den röda
stugan
Och granhäcken

Böljar redan de
Vida fälten

Havsörnen flyger
Svävande högt över alltet

Spanar i den
svalkande rymden

Inuti stugan
Sover en man
Middag på en
Blå utdragsoffa

Han drömmer
En dröm om ett
grönt nästan
genomskinligt
Jadeskrin formad
som en groda

När han öppnar
Locket finner han
Sin avlidne bror.

Sittandes med en
Leksakshund
I sitt knä

Vad gör du här
Frågar han då

Väntar på dej
Säger brodern
Med ett lyckligt
Leende

Mormors försvunna skrin av jade
Vem tog den som hon fått som
Gåva av Morfars moster som
han glömt namnet på. ..

Hon som följde med General
M. Då de flydde från Manchuriet
Med en bil fylld av dyrbarheter


Han vaknar upp och förstår
Då att han bär på en gåta

Om ett jadeskrin
som försvunnit
och lämnat dem

Men att han och hans
Bror inte lämnat
Jadeskrinet


De båda alltjämt
befinner sig inuti
ett gåtfullt tillstånd

som behagar att
Upprepa sig

Hur nu allt hänger
Ihop och öppnar
upp sig



I den yttre ramen
av den Potemkin
Kuliss som kallas
för verkligheten

Medans nyhets
Rapporteringen

Om världens elände
Pågår för fullt från
Radion i matsalen

Där kattan sover
fridfullt på en
skraltig Gungstol

Mellan nytvättade gamla
Trasmattor.

















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-21 16:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
lövly! +
2017-06-27

  Salvation Pepper
Tänker: Världen är ett elände bara när katten inte längre sover fridfullt på en
skraltig Gungstol.


2017-06-22

  Bossepoet från Österbotten
Poetens drömska
berättelse över
en verklighet
komplex i sin
oförhandlingsbara
enkelhet.
2017-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP