Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psalm nr 17 Undantag Mel.: Så tag nu mina händer

Så ge mg nu ett litet handtag
när själv jag inte räcker till.
Som tack du får av mig ett handslag
som lovar dig allt vad du vill.

Det enda undantaget
är blott när samvetets röst
mig manar att bevara jaget
och stillar oron i mitt bröst.

Så ge mig mera mod och styrka
när själv jag inte räcker till.
Om blott mig själv jag lär att dyrka
så kan jag göra allt jag vill.

Det enda undantaget
från regeln om självtillit
är just att inte tappa taget
när allting villar hit och dit.

Så ge mig tid att reflektera
när tiden inte räcker till.
Då kan jag komma på nå’t mera
och hoppas på en bra refill.

Det enda undantaget
behåller jag för min del.
Jag passar bara inom laget
och låter andra göra fel.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 350 gånger
Publicerad 2017-06-24 12:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Intressant i sammanhanget är vetekornets lag. Där handlar det inte om att bevara egot.
2017-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström