Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterminne

Jag mötte dig i armod
rimfrosten låg vit
kylan så lamslagen
i skogsgläntans invit
förälskade i stugvärmen
i natten du bjöd
dina händer så lena
min själ så spröd

Vi delade en flaska
kärleken var rätt
två själar där i stunden
allting var så lätt
du dansade i ruset
av kärlekens passion
jag följde dina steg
din enkla lektion

Vi föll för varandra
lika fulla av liv
promenaden i frost
en känsla intensiv
spåren där i snön
nära hararnas gång
knäpptyst atmosfär
bara vindens sång

Jag minns den tiden
och tänker då och då
allt gick så fort
kan inte det förstå
kylan tog din själ
allt blev bara minnen
tankar som förföljer
blev trasiga sinnen

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 330 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-18 09:16



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Berörande diktat om de utslagnas villkor
2019-01-27

  Lars Hedlin
Berör och känns inom!
2019-01-25

  Eva Helene VIP
Vinterminnen med nostalgi och vemod.
2019-01-22

  Kjell Åhsberg
Som tur är lever det man förlorar i verkliga livet kvar i minnet som ljusa stunder att glädjas åt. Fint skrivet!
2019-01-20

    ej medlem längre
Snyggt och skickligt skaldat.
2019-01-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert kärleksvemod, klätt i vintervitt och strålande bra rim!
2019-01-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fått vara med
om nå´t gott
gjorde Dig till
rimsmed och
Du fick ihop
det så flott!

2019-01-18

  Kim VIP
Ja i dikternas värld kan leva betyda så mkt, som vi annars inte lägger in i de vanligtvis.
Just nu undrar jag hur kunde detta hända? Sitter i sovrummet med en radio och en annan ute i vardagsrummet och öppen innerdörr emellan.
Den ena rösten kommer LIT€ FÖRE den andra, det har hittills inte hänt vad jag minns tidigare.
Ja, jag bodde en gång med en annan själ med kropp, det känns som ett tidigare liv nästan...
2019-01-18

  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt om att ha och förlora det finaste man har
och att leva vidare med minnena som är kvar!
2019-01-18

  M.Eta
Du skriver så fint med bra rim och rytm i dina texter.
2019-01-18

    ej medlem längre
En vintrig känsla av vemod genom hela din fina text!
2019-01-18

  Feliaxel VIP
Berörande skaldat
2019-01-18

  Sommarina VIP
Känslosamt och äkta, fint rim
2019-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO