Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huggormen

Vipera berus.
Lömsk och ofta
skräckingivande
med din grova
och med längden
avsmalnande kropp.
Hotfullt ringlande,
eller till synes
fridfullt dåsande.
Allt enligt sägnen.

Ditt trekantiga huvud
med ögonens kattpupiller
och giftkörtlarnas svullnad
kompletterar bilden.
Giftet injicerar du
i en dos avpassad
för bytets storlek.
Honans många ägg
ger en garanti för
släktets fortbestånd.

Legenden har dig
evigt förankrad
i paradisets hägn.




Fri vers (Fri form) av Nils-Ivar Lindström
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-03 14:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ett underbart djur.
Liksom alla ormar fridlyst i Sverige.

Bibeln är ingen sägen och ormen är inte mer ond än andra djur.
2017-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström