Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsminnen

En vacker sång från nejden
om hundkex och hallonsaft
till barndomen den för mig
den bästa tid jag haft

Där sprids så ljuva dofter
kring ängar och i hagar
en utslagen Johannesört
mitt sinne väl behagar

Jag vandrar på de åkrar
där barnsbenen lekte
på blomsterklädd teg
jag minns hur solen stekte

Jag stannar vid en gran
och trär upp på ett strå
små solmogna smultron
som skogen bjuder på

På stenen vid en skogssjö
jag sätter mig en stund
och äter mina smultron
till tankar på John Blund

Där ser jag fagra bilder
från sköna ungdomsår
när jag fick första kyssen
där körsbärsträden står

Vi dansade i månskenet
som älvor på en äng
vi trollbands av näcken
och njöt av hans refräng

Vid skogsgläntans damm
vi tog ett skymnings bad
vår kärlek den befästes
vid strandens näckrosblad

Så vaknar jag ur drömmen
som mången gång förut
jag har fått känna lyckan
och den tar aldrig slut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 585 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-07-04 06:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint
2017-07-21

  Undine
Fint igen! :)
2017-07-06

  Janina Kaminska
Underbar poesi.
2017-07-06

  M.Eta
Så skönt när drömmar kan vara så ljuva och minnesrika! Vacker poesi!
2017-07-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Lyckan då
kan få en nu
att också
gott må Du!
2017-07-05

  soligajag_1 VIP
Så underbar poesi om kärlek, minnen att blicka tillbaka på. Blundar och njuter av dina rader som får mig att minnas mina egna!! Bokmärker denna!! Gillar!
2017-07-05

  Salvation Pepper
Smultron och John Blund ...
Fina bilder!
2017-07-05

  Ingrid Trolle
Underbara minnen att
ha kvar och glädjas åt
hela livet!
2017-07-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Rofylld naturskön text, vars bilder tilltalar läsaren.
2017-07-04

  StinaJ VIP
Många fina bilder växer fram i besök i barndomslandet. Bra poetat.
2017-07-04

  Anya VIP
Vackert om att kunna återvända till lyckan. En fin gåva att kunna det.
2017-07-04

  överlevaren VIP
Natursköna ord i en text som ger en behaglig känsla av ro.
2017-07-04

    ej medlem längre
Barndomstidens många härliga dagar glömmer man aldrig!
En lycklig tid vars minnen du förmedlar i din fina dikt!
2017-07-04

  Marita Ohlquist VIP
Lyckliga du, vilken underbar idyll du förmedlar!
2017-07-04

    ej medlem längre
En underbar barndom att hämta glädje och styrka från som räcker livet ut!
2017-07-04

    ej medlem längre
Vilken härlig, livsbejakande skildring av barndomsminnen. Underbar läsning att starta dagen med.
2017-07-04

  Marianne Räf
Lycka utan slut, kan det va´ verklighet
eller endast en önskedröm? Bara undrar!
Hoppas, man kan få en lycklig framtid, -
även om uppväxten var svår..
2017-07-04

  Maria Sundelin VIP
Vackra minnen du förmedlar
2017-07-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO