Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hihi en gammal dikt jag skrivit.. men ja tycker om den. ta del av den :D


Äpplet

Du runda märkliga smakfulla frukt
har färger från sommar och lika så lukt
Du knaprande mjuka och friska vän
har inte på våren riktigt mognat än
Sakta ur knoppar trycks ni fram
fromma och söta som vita små lamm
men någonting händer när åldern går över
när alla sommarens ängar dör ut på klöver
Ni ståtliga gröna och smakliga små
Ruttnar blir bruna och mosas helt grå
Så var poesin om det lilla äpplets liv
och för mig var det enbart ett tidsfördriv




Fri vers av Milian09
Läst 436 gånger
Publicerad 2006-05-25 21:21



Bookmark and Share


  blåljus
tallang! ;)
2006-11-10

  Johnny Chow
ojojoj:D den var jättebra:D äpplen e goda mhm:D
2006-09-23

  stefan.g
Frukten beskrivs med inlevelse och perspektiv. Den får mig till att relatera till människor (som vanligt), där vi på olika sätt mognar och blommar ut men även drar oss tillbaka. Poesin är genomträngande och texten lever. Den har rim som går bra ihop utan att verka "rimmiga". Bra skrivet!
2006-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Milian09
Milian09