Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hoppas det.


Älskar du någon?

En omvälvande tanke drog igenom mig idag
den sa:

Älskar du någon?
Älskar någon dig?
Älskar någon honom?
Älskar någon henne?

En kavalkad av bilder passerade därefter mina ögon
jag blundade iskallt och vände blicken ut..
tåget rullade i samma hastighet
som bilderna av allt som talar emot ordet \"älskar\"

jag såg svält och ruttna kroppar
jag såg krig och dignande arméer
jag såg avrättning, tårar och blod
jag såg jordbävningar, törst och sjukdomar
jag såg mord, stöld och glåpord
jag såg fördomar, ensamhet och ännu mer tårar
jag såg saknad, död, bestraffning och helvetet
jag såg bränder och översvämningar
jag såg skyfall och ihjälfrusna
jag såg en moder som förlorat sin son

och jag tänkte, älskar verkligen vi?




Fri vers av Milian09
Läst 669 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-15 12:18



Bookmark and Share


  jörgen g
En kanon bra dikt! Helt i min smak. Känner igen mina tankar i dina. Jag tycker mycket om hur du formulerar dig. Tack för läsningen!
2009-08-12

    Lindizz
en stark och tänkvärd text.
2007-10-15

  Dude
Mycket tänkvärt och mycket bra.
2007-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Milian09
Milian09