Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frön

I lantlig miljö
och i storstadsbetongen
bland skorstenar, tinnar och torn,
kan man finna ett frö
enligt ordspråksjargongen:
”Blind höna hittar också ett korn”.

Ja, så är det sagt,
och det bör man väl tro,
fast ibland tillåter jag mig undra.
Jag vill ha det belagt
för att lomma till ro
med att myten ska gälla ”till hundra”.

Saknar hönan syn
har hon ett handikapp
som i allmänhet leder till trubbel.
För att hitta gryn
borde hon få en ”app”,
sedan slipper jag dras med mitt grubbel.

Så är gåtan löst,
svaret som i en ask
om nu ”appen” finns i en sådan.
Som en bonuströst
pickar hönan en mask,
går och ruvar en stund i lådan.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 209 gånger
Publicerad 2017-07-07 18:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström