Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herden o hunden



Dom gick över heden med sina små lamm
herden o hunden i gryningens ljus
bland tuvor o rötter i blåst o i damm
de vandrade bort ifrån gårdar o hus

O herden han svängde sin krokiga stav
manade fåren att skynda sig på
nu började färden mot kust o mot hav
under en himmel så regnig o grå

Dom gick genom skogar dom gick över fjäll
hunden o herden tills timman var sen
men vinden blev värre mot afton o kväll
stormade fram över klippor o sten

O herden han svängde sin krokiga stav
manade fåren att skynda sig på
nu fortsatte färden mot kust o mot hav
under en himmel så regnig o grå

Så kom där en natt så kom där en dag
då morgonen var så förunderligt skön
då solen den strålade i sitt behag
o nejden låg frodig sällsam o grön

O herden han svängde sin krokiga stav
manade fåren att skynda sig på
ty vid horisonten där såg han det hav
bedårande speglande himmelen blå




Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 384 gånger
Publicerad 2006-05-25 21:53



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
detta är du bäst på.
2006-05-28

  Markattan
Du målar väl upp denna deras vandring och jag följer glatt med på deras färd genom skog och mark. Välrimmat och välskrivet.
2006-05-26

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Då jag läser detta tycker jag mig höra Franz Schuberts musik i bakhuvudet. Ett är säkert: Hade han levat idag skulle han skrivit en härlig melodi till denna dikt. Och en pianostämma av det slag som endast han kunde skapa.

Praktfullt Bodil! Kram! Rune.
2006-05-25

    ej medlem längre
Intressant att läsa. Du är jätteduktig på att rimma och väldigt talangfull med fantasin och kreativiteten. Jag kan verkligen föreställa mig herden och hunden under dess omständigheter.
2006-05-25

  DanSan
*

Vilket poem och vilka bider

du målar upp i detta storslagna verk

Kan riktigt se herden och hunden

i motvinden över heden!!!

Mycket bra BodilSan!!!

MVH Dan!!!


*
2006-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg