Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkkaffet


På min begravning kom ett
femtiotal gäster
Jag tog samtliga i hand
och tackade för att de hade
tagit sig tid att ge mig ett
sista farväl,
och jag frågade om kyrkofikan
och kaffet hade varit till belåtenhet

Det var ju det sista jag pungade
ut för, så visst sjutton måste jag
kunna ställa den frågan
utan att gästerna anar bitterhet




Fri vers av henke_r
Läst 389 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-07-08 23:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Nils Ferlins arvtagare, jag har redan en melodi i huvudet.

2017-08-11

  i af apa
ha!!
givetvis är man med på
sin begravning...
2017-08-03

  Jean-Michel Orblin
Påminner om kvinna i sketchen med Ernst-Hugo som annonserade ut sin egen begravning som äldre kvinna..
Spännande om man nu kunde vara med på sin egen.
2017-07-23

  Goraxy 89 Orion VIP
Det bästa med begravningar är nog alltid den obligatoriska smörgåstårtan - Jag försöker alltid få en sats av den me rostbiff, men kaffet är oftast under all kritik, om man får något torrt rödvin istället så är det ju toppen !

begravningsfreak jag ?
2017-07-21

  Salvation Pepper
Återkom till denna scen, för att den är bra. Väldigt bra.
2017-07-12

  alicja lappalainen VIP
Kontrollbehov.
2017-07-10

    ej medlem längre
det här att vara fjättrad vid kutym ända in i kaklet och efter..
om inte tidigare i livet tycker jag det är på sin plats att vara egocentrisk vid den egna begravningen. d.v.s inte bry sig ett skvatt..om man nu känner så...innan

stjärna!
2017-07-09

  objekt3
jag undrar även om kaffet var rättvisemärkt och miljömärkt och ... och
2017-07-09

  DavidM VIP
Raderna sätter tanken i ett fritt spelrum.
2017-07-09

    jaybird
Dikten öppnar upp i sista raden. Den lämnar elegant över stafettpinnen till läsarens egna subliminala försvar inför det oundvikliga.
Den tekniken gillar jag.
2017-07-09

    Botox
Givetvis. Om man vill ha full koll på både livet och döden! :)
2017-07-08
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r