Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Uti skönhet, uti kärlek och själakyssars djupa värme

 

Långt bortom himmel

bortom havets bråda djup

bortom månens sken

och vintergatans

alla gnistrande stjärnor

 

 

Långt bortom liv och död

uti alltets evighet

uti jordens rika mull

där som början alltid en gång

finner sitt slut i all oändlighet

 

 

Uti kött, uti blod

långt bortom hjärtats slag

där uti andetagens skälvande skirhet

långt bortom hungrande sinnets törst

uti saknadens famn

utav tomhet

 

 

Där outsagda tankar

förbliver bortom alla ord

bortom allt av simpel enkelhet 

där, uti stoft från själars ödmjuka ljus

och drömmens skimrande pärlor

av ljuvlig längtan

 

 

 

Där sökte jag då finna 

en mening

 

 

och där fann jag

 

 

 

Dig

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-07-14 10:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Evigt vacker :)
2017-07-21

  Nils-Robert
Den äkta innerliga kärleken, fri från all materia, fri från kroppar och sinnen, och dedikerad till den Ende.
2017-07-14

  aol
Underbart berörande strömmar din dikt genom hjärtat,
2017-07-14

    Peter Söderqvist
Du skriver så vackert om kärleken.
Där långt bortom blir en suggestiv väg dit diktjaget finner dig.
2017-07-14

  M:tin
Vilken vacker dikt!!!!!!!
2017-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP