Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även Varelse I: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=955803 och Varelse II: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1471610


Varelse III

 

Det var min Varelse igen. Han stod vid strandlinjen längst inne i viken, alldeles stilla i sina brokiga trasor och gjorde inte en kotte förnär. Ändå skulle läraren tvinga honom göra flygkullerbyttor i klassrummets luftrum. Den där läraren, som brukade nypa mig i sidfläsket när han passerade på strandpromenaden och påminna mig om matematikläxan. Flygkullerbyttorna var visserligen konstfulla, men varför ställde läraren sådana krav på Varelsen och mig? Var det bara för att vi var begåvade? Varför satte han inte fart på den där latlollan i stället, hon som satt och petade sig i näsan under lektionerna?

Och så var det ministern. Jag hade visserligen anat att hon skulle ta avstånd från mitt äktenskap med Varelsen, men jag trodde inte hon skulle vara så barsk och påminna mig om Moralen på ett så enkelspårigt sätt. Det var verkligen ganska tjatigt, även om jag i viss mån kunde förstå henne. Hon var ju uppväxt i Bromma. På hennes tid endast inrikes flyg.




Prosa av Nanna X
Läst 372 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-07-16 08:56



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Enligt filosofen K(l)ant, det går att vilja och välja själv, ingripa och spela rollen av, eller att alliansfritt, avstå och 'sköta sina egna affärer'.
2017-07-17

  i af apa
på tiden det endast
fanns inrikes flyg, tänker jag o blir träffad av Varelsens rätt sympatiska
uppträde...
2017-07-16

  Anya VIP
Skrivet som bara du kan. Äktenskap med en varelse som kan göra flygkullerbyttor. Bravo! Den där Moralen kan vi kasta...tänker jag.
2017-07-16

  objekt3
miiiiiister miiiiniiiiister
2017-07-16

    Lena Söderkvist VIP
Gissa vem som är född i Bromma! Asså,moralmänniskor är sällan trevliga,jag misstänker att de har ett syndrom av något slag, många av dem. Framför allt dem som har åsikter om andras känslor utan att vara inbjudna tycker jag väldigt illa om. Heja Varelsen och du!
2017-07-16

  TrollTörnTrappan VIP
Skön ton... återberättande med viss glimt i ögat, om bråddjup dynamik?! mellan några (makt)positioner. Mjo, månne ville läraren bara uppmuntra erat artistskap? Kul förklaring till ministerns rigida envetenhet!
2017-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X