Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spel

Vi spelar många spel,

i livets labyrint.

Det kan bli väldigt fel...

och något kan slå slint.

Vi bör ju ta oss framåt, 

inte sitta still.

inte tappa tempot,

inte lipa sill.

Hur gör du för att vinna,

vad är din strategi?

Fickor av pengar stinna,

eller glida lätt förbi?

tänk nu bara noga,

på vad du än gör.

Att dig inte bara foga,

DU! äger ditt spel, livets regissör!

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Chinor VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-07-18 08:26



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Tänkvärda ord att ta till sig. Mycket bra!
2017-07-25

  Valter Örn VIP
Ja nog handlar mycket i livet om strategi. När jag läser din dikt erinrar jag mig ett sällskapsspel som spelades i min barndom. Det hette Monopol.
2017-07-19

  Kim VIP
Ja det kan ju tyckas, men arv och divers sjukdomar kan ju vända upp och ned på det mesta, tyvärr. Men kampen är ju alltid vår egen!
2017-07-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, mycket bra!
2017-07-18

    ej medlem längre
BRA säger mycket orden.
2017-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Chinor
Chinor VIP