Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://youtu.be/jnCOwTdXb74


Storpotäten - en drömraga

 

Skulle gifta mig med Storpotäten

han var påstridig och oförvägen

presenterade mig först för släkten

sa jag hade rätta dialekten

sedan var det dags för grovarbete

slangkoppling och får på sommarbete

visste inte hur jag skulle koppla

fåren rymde allting kändes hopplöst

 

Storpotäten började att klaga

ska det vara så i alla dagar?

tänkte jag och sade nej till knölen

vänligt men bestämt, jag hörde gnölen

från hans släktingar men jag var envis

för potäten var väl stolt och redlig

men han gav mig inga kärlekstecken

bara nöp mig i den lilla häcken

 

Jag vill inte ha nån stroppig bonde

hellre tar jag fan och hin onde

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 264 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-07-20 09:11



Bookmark and Share


  J-M
Underbar helt enkelt!
2017-07-25

  lodjuret/seglare VIP
Känner mest för att bokmärka, än ge en enfaldig applåd. Har sökt applådera med en hand. Komponerar hellre på piano för spel med en hand. Det går att läsa och se på konst, enahanda, med ett öga, så varför inte testa vänner eller syskon att en håller fiolen och gör ackord, medan den andra för stråken? Som en sorts hemligt möte, bortom allt och alla. Som att spela med öppna kort.
2017-07-21

  objekt3
Määän potääätisar som är så göööttt
2017-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X