Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild i min ägo av mamma när hon var ung, okänd fotograf


Kerstin Ingegärd 80 År 23 Juli Anno 2017

 

 

Mor!
Kära Mor
80 rika år
Så mycket du har hunnit med
Så mycket du har sett
Så mycket du har gjort
Där du varit har det skett!
I arbeten många
Du syster strävat och bidragit med ditt kunnande,
ditt lugn och ditt tålamod
Din vänlighet och omtanke om medmänniskan
I Röda Korset aktiv medlem och i styrelse
Och hemma mamma till tre barn av olika slag, matte till hundar och katter och maka till make rar och busig
Ofantligt många goda spännande måltider, rätter du anrättat,
har förgyllt vardag och fest och i minnenas bank nu hos oss
de ger återbäring
Trädgår’n grön, blommande, doftande och rik på smaker,
med örtagård och bär, frukt och grönsaker
En damm du byggde för fars fiskar
Och vattenfall porlade så skönt, där med vackra vyn mot lilla Lillsjön
På resande fot
Har du sett många intressanta orter uppå Jord
Med båt på Nilen du färdats bland pyramider och varma leenden
Per bil med familjen i Europa,
Så härliga barndomsminnen du skänkt!
En tjusig motspelare
Kortlekens mästarinna
Korsordens vana deckare
Skön känsla för klädnad
Din garderob sväller och prunkar och prasslar och lyser

Skogens och fjällets bär- och svampplockerska av rang
Baka sylta safta
Sy!
Med din gröna granna Husqvarna klädde du hela familjen
En gång ville du bli klädskapare
Hemma i låda finns dina vackra modeller som klippdockskläder i papp,
som man må beundra
Jag har klänningar som du själv sytt och burit
som jag nu får den äran att bära.
Så flott!
Sträng och med kritiskt granskande blick och sinne,
 men alltid så nära till glittrande skratt
Full i bus ibland, som mången Nyströmmare med härlig humor
Som tomte är du oförglömlig!

På ålderns höjd du drabbats hårt av smärta och nedsatt rörelse,
men månar ändock om oss alla
Din värme och kärlek för familjen, barn, barnbarn och vänner är stor
Och du får kärlek tillbaks
Och oerhört många och fina minnen av händelserikt liv och allt som du åstadkommit har du att se sittande nu i din välförtjänta ”tron”
Du är beundransvärd!
Och tack för att få ha dig som mor, mormor, farmor, svärmor, kusin och vän!

Ett Fyrfaldigt Leve för dagens Vackra Jubilar!
Ja, må du leva många många mer fina dar!
Du vackra mor med vår vackre far!

 

HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!

 

 

 

 

 Eva Akinvall juli 2017




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 716 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-23 18:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin hyllning till en vacker mor, men framför allt duktig, flitig, god och rar!
2017-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)