Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
första fyra verserna (har snart blivit sju i bästa fall) i viss mån inspirerade av Lee Hazlewoods westernvisor


Balladen om Hallonsnår & Hasselnöt




Hallonsnår hemkommer trött till sin gränd

ända från skogsgläntan, sorgtyngd längs torg

följde ett spårvagnsspår - slingan har vänt

turen till otur i marknadens korg

sötast igår - ingen minns henne än?

på sin höjd cowboyen av Göteborg

ville ha hojtat "Hallå!"




Hasselnöt håller i hatten så hårt

där folk kring gathörn for lugnt fram med häst

törs ingen stanna - att mötas blir svårt -

drar raskt ur hölstret mobilen härnäst

som om de äger mors grind och fars gård

känner han sig i sin stad blott som gäst

halvt utan tillträde hit




Hallonsnår häller sin saft överallt

tror att hon blöder likt pärlor för svin

som svarta fiskmåsar skränar så salt

"Kolla hur kullersten glänser av vin!"

...inkopplas snart detektiven på fall

- flera har halkat - fast sommarn är fin

mardrömmer damen om höst




Hasselnöt trasslar med tömmar och spön

framtrollar hästen, blir knekt inom kort

skall åter hitta sin ungdom så skön

rider allt närmare skogsgläntan bort

plockar bland skuggor, får solglimt till mö

helt utan hus här, dock träsmak av fort

fortsätter fylla hans hall

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-22 10:16



Bookmark and Share


    prima donna
Jeeehaa! härlig rim och rytmik, älskar sista versens vemod speciellt " plockar bland skuggor, får solglimt till mö" ja det är allt litet allvar i denna visa
2017-07-22

  objekt3
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/03/wine-terrorists-unleash-thousands-of-litres-of-wine-on-french-st/

2017-07-22

  Nanna X
Howdy Country Folks! Sommar i nötsnåren!
Härligt versmått, skönt sväng och så vackert somriga ord i rubriken.
2017-07-22

  lodjuret/seglare VIP
Ditt liv är som ett enda stort äventyr. Blott som ett pussel, fullt av mer eller mindre passande ihop bitar. Skönt att du visserligen provar om gräset passar ihop med träden eller himlen, men ännu finner dem icke så väl göra det, även om de syns umgås gång efter annan. Som mystifikt dragna oemotståndligt till varandra...
2017-07-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP