Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hopp, planer och hur det är

låt om oss leva
högt flygande planer
medans politikerna låtas
som om de kommer göra skillnad

lokalpolitik - sälja orten
till högst bjudande mellaneurope

rikspolitik - sälja landet
till högst bjudande europaföretag

eupolitik - sälja europa
till högst bjudande USA företag

världspolitik - hitta på förklaringar
till varför allt ska bli som USA vill
utan att tita åt fridsama lösningar

olja inblandade i gaser som kommer
ge oss mindre pengar en brukligt
att låtsas om som vi faktiskt äger
i några minuter om dagen

de har aldrig slutat äga oss
även om vi skulle få för oss det
i några minuter om dagen när
vi har ett val

skulle vilja tillstå att brist på vänner
inte är brist på verkligheter
medans pengar är brist på möjligheter

politiker - lögnare som tror på
sig själva, är ordet möljligen
mytomaner övertygande om att
deras ord har en chans medans
kompromisserna kommer vina

att ha hopp
varför då USA vinner
så gott som altid i längden
och olja och gaser är deras ide
om eldorado i att få
sin vardag som vanligt
trots konsekvenser

levande döda fast inte döda levande
vandrade omkring i världen men
ser inte längre en till nästa träd
ska smaka sig fram under skuggan
och ingen skulle förstå han under
bodhi trädet om det var idag

inte heller han på korset
eller han på klippan
eller de med armarna

ingen tillåtelse att tänka
på något annant en mamon
religion blir bara en ursäkt
för ekonomisk tillväxt

murarna ramlar ner i mumlandet
från alla de som undrar varför
deras tro har blivit någon annans
förklaring att bruka våld
fast de inte vill det

och samtidigt blommar träden
precis som vanligt spricker lotusbloman upp
och vinter blir vår
blir sommar blir höst
och åren går

och kretslopet är där
hela tiden för den som
vågar öppna ögonen bortanför
vad andra vill att de ska se

och vi kommer ramla ner
sex fot under och
bedövade verklighet nyper till
medans vi försöker desperat
ge världen en sista chans
till förbättring




Fri vers av virre
Läst 565 gånger
Publicerad 2006-05-26 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre