Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innehåller ett norrländskt uttryck, att vara o i. Inte vara kopplad med något.


BRINNANDE SJÖN


Ponera att
det som ger oss liv
värme, ljus
näring
är tillika den plats
som i Bibeln kallas för
'den brinnande sjön'.

Denna 'sjö' är
av en evig eld.
Helvetet, Gehenna.

Det kanske inte är
neråt vi kommer.
Nej, uppåt.

Det heter också
ett 'bottenlöst hål'.
Abyss, Hades

Ett hål i den
andliga världen
är alltid uppåt.

Blicken uppåt
i det blå havet
och du finner det.

En brinnande sjö
så bländande
bara en örns ögon klarar att se.

Riv boxen du står i,
tänk fritt,
låt tanken flyga.

Koppla ur världens
ofria tankar, svara inte
den demon i din telefon

som får dig fången.
Bli o i med det onda.
'Den Onde' som ser NER på dig.

Tänk ifall det som
brännmärker dig i din
strandstol är en kärlekslös plats.

Nu är det livsviktigt.
Vi dör om inte...
en tankens paradox.

Experiment utan box,
dogmer, logik.
Flux utan flax.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 316 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-25 13:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hur kan man koppla loss från Bibeln, som säger: "NED till dödsriket måste du fara"?
2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar