Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärttecken.

 

En sommarkväll är något som hände för många år sedan. Många månar. Då är det personer vid havet. Personer som Tommy. Om man inte bryr sig om vilka ord någon har fällt. Motionerar för att slippa fetmans mistlurar. Det är svårare nu. På natten vill personerna att det ska bli ljust men ler efter dessa dagar. Spanat in årstidernas hus. Och det blir ingen mardröm med åldern. Huset utan gata, dit leder en cykelstig.

Mötte en depraverad. Alla grälen. Huset sett från insidan, köket, förstugan. Det värsta som har hänt honom på långt tag. Hon utan kläderna som är på golvet.

Hon öppnade sin grind, släppte förbi någon i sitt leende, och ännu en person i dåliga vanor vars svar var synliga på ansiktet men får idag ingenting att ta på. De är i äldsta laget som tittar mycket på tv och säger heja. Den yngre förstår henne och daltar på borden i hans lägenheters ställe.

Skumbad och skumpa och öl upphällt i ett stop som är utsett för senare.

En smekning. Sångerskans liv Kosmos. Bevarad i minnet. Det måste bli kvällar den skymningen, innan barnet sover och det stopet kan fyllas på. Så vi är redo för en trevlig kväll. Utan minsta bråk, något naturligt som händer. Tygfärgerna röda och vita som blodkroppar ligger, även några trasor förr, en värld efter familj. Ikapp är morgonen med lasarett. Utan deras klagan vore vi mer lyckliga. Utan krig som påstås vara över.

Köper noter och spelar själv, skriver noter och gömmer under din kudde. Vars styvpappa kan ängslas. Inget egentligen sant. Sömn och telefon som har tagit emot ett namn. Blir en sparring och vin som hälls tillsammans med eter. Gick till segelbåtar i vit atmosfär och livade upp, för latte var i hans kaffekopp och åker i passagerarsätet mot en föränderlig hårdrock.

I hans vardagsrum som ska sitta fast i kaklet och ”spika oss fast”. Lite läsning. Någonting att dricka.

Minns inget av det. Låg på golvet, försökte prata i luren. Men vill inte ha ”bildtelefoni”. Latte väcker mig på morgonen och söver mig när effekten går ur (på kvällen).

Den svartvita tv:n kunde oroa oss för en stund, och är en skvallrande person, är en mun. En klubb vi har varit på har sövt oss. Men riktningen är klar. Morgonen är grå, dagen dystrare, natten ett för sent uppvaknande.

Jag tänker först att solen är vacker men den är mycket grym. Kommer in i en dröm. Där någon sjunger en naken mässa. Det är karaoke och den helande handen sträcks ut till mig och jag tar den. Det ska bli regn, mistlurar och järtecken. Det ska regna grå småspik... varenda höstdag.

 




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-25 19:01



Bookmark and Share


  Mattias Holmström
www.youtube.com/watch?v=1azNHJa9jlw

2017-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström