Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med vilken rätt kan ni män bestämma över oss kvinnor?

Bor vi inte i ett fritt land?
Är det inte lika för alla även
om vi människor är två könade,
är vi inte lika värda då?
Vem har sagt att männen ska bestämma över sin fru?
Vem har sagt att männen ska skälla på sin fru hur hon äter?
Är det något speciellt sätt man ska äta på nu?
Är det något speciellt sätt enligt lag som man ska se ut på?

Trodde att alla människor hade lika värde.
Trodde att det var lika för alla.
Trodde att vi bodde i ett fritt land.
Trodde att trots vi är man eller kvinna spelade ingen roll.
Trodde man fick se ut och vara som man är.

Men tydligen har jag fel.
Tydligen så är det männens rätt att bestämma.
Tydligen ska kvinnan lyda mista vink.
Tydligen spelar det ingen roll männen ska,
tydligen bestämma hur och vad vi kvinnor ska äta.

Men jag som kvinna vill säga mitt.
Det finns ingen rätt att bestämma över någon annan.

Alla har rätt till sitt liv.
Alla har rätt till att se ut som man vill.
Alla har rätt att äta på det sätt man vill.
Alla har rätt att säga det man vill.




Prosa av Inmyheart
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-27 13:04



Bookmark and Share


  petter rost
... och jag undrar hur någon, som signaturen Ric här, lyckas bemöta denna text med två så negativt laddade ord ur sitt ordförråd – att "dynga" betyder vad det låter som är nog allmänt klart, och "feminism" tycks för alltför många huvudsakligen manliga(?) individer vara minst lika sunkigt. Det är patetiskt.
Och när jag fick för mig att se vad signaturen Ric kan tänkas uttrycka, får jag veta att jag är blockerad. Tack Ric, det tar jag som ett gott betyg, ett erkännande.

Nej, en sådan "rätt" som författaren talar om, finns givetvis inte. Ändå tar sig vissa den och då blir det som synes helt groteskt, bakåt- och nedåtsträvande. Vad vi andra först av allt kan göra, är att aldrig erkänna en sådan s k rätt utan bara avvisa den.

Inmyheart – min vilja är att du fortsätter skriva, inte minst i detta spår. #metoo är en frisk vind i seglen!
2018-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Inmyheart
Inmyheart