Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till kvinnan som den 8/3 är värd att firas. Jag blev inte klar med den igår.


Mannens gudinna!

Mannens makt gör så att kvinnans prakt

blir till stolthet och fördom

Stolthet för hans vackra gudinna

med ögon som strålar
Fördom av svartsjuka

och en makt så stark

som ger en ägande rätt

till denna vackra kvinna
Makt att bestämma

vad kvinnan får göra

och vem kvinnan skall vara
Men ändå ger mannen sin kvinna kärlek

som får kvinnan att tråna av lycka
för den mannen som hon älskar

inget kan ändra på dom kännslor hon känner
Även om det innebär allt slit hon lägger ner

för att göra mannen tillfreds

Med detta en ända hyllning till denna vackra

gudinna som vi är och slå dig fri från maktens

begär




Fri vers av Inmyheart
Läst 313 gånger
Publicerad 2018-03-09 11:33



Bookmark and Share


  Inmyheart
Larz
Tack

Jag tyckte det passade i dikten.
2018-03-09

  Larz Gustafsson VIP
Gudinnor existerar inte.

2018-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Inmyheart
Inmyheart