Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Minnes relief när ord o handling gått över i järn?"


Berömmelse rostar sakta. ..



Fick du stryk i lådan
som brukligt var då.

Du ostyrige lappkojsbarn

Kanske därför det
Blev lite väl mycket

champagne och gösfile
Mot slutet av livet?

Fick du neka Landstrykare
varligt men bestämt

Fick du stryka dina
Skrynkliga skjortor

själv på ålderns en
-samma höst. ..

Eller hade du en piga
som gjorde det åt dig?

Och
Fick du stryka många
motsträviga
Kattor medhårs här i livet

Eller vart du tvungen
Att hota med stryk

Med maktens bestämt
iförda polisonger

För att få det
dit
du ville ha det

Och lyssnat på konserter
så in själen då Jenny Linds

stämma skar något så
Överjordiskt underskönt

Samt
Suttit i kalla hästdroskor
Och lyft på stormhatt
åt allmogen nedanför


Medans du nu är jordens
snällaste stillsammaste
Gubbe med vittrade ben

Inneslutet vilande under
ett Gjutjärns monument

Du store F.D
mäktige Landshövding
av Anno Datzumal





Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-08-26 18:43



Bookmark and Share


  Bossepoet från Österbotten
Tomma tunnor, tomma tunnor
förakta ej vad som sagts
den skrikande tomhets smärta
fick du ej.
2017-08-27

  Valter Örn VIP
Stor på jorden, men liten under jorden !
2017-08-27

    ej medlem längre
i know nothing"
2017-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP