Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLA HAR VI VARIT SMÅ!

Jag var hos min kusin på landet, mormor bodde i samma hus på nedre planet.
Vi hade härliga somrar blev bruna, men fick även en massa myggbett.

På kvällarna när vi skulle sova, blev det mycket prat och fnitter.
Myggbetten kliade, vi brukade kolla vem som hade mest av dessa.

Min kusin sålde söndagstidningen ute på byn.
Cykel var det som gällde och det var inga korta sträckor det handlade om.

Jag fick låna en gammal cykel av grannen tant Emma.
Vi gav oss iväg, stod och väntade när bilen slängde av bunten med tidningar.

Det blev alltid någon tioöring eller tjugofemöring extra i bland till oss.
Snälla tanter och farbröder var det gott om.

Alla ville bjuda på saft och bullar.
Vi måste tacka nej, för tidningarna skulle ut så snabbt som möjligt.

Sist på listan var Ante och hans bror,
de bodde avsides som man sa.

Där fick vi saft och nybakad sockerkaka, smakade bra.
När vi sedan skulle cykla hem då bar det utför med en fart.

I en kurva ner till stora vägen cyklade jag omkull i lösgruset.
Slog upp mitt ena knä ordentligt. Blodet rann och vi hade en bra bit hem,

Faster tvättade rent, men jag bara grät. Jag ville bara hem.
Grannen hade telefon, så de ringde efter pappa.
Han kom på sin motorcykel och hämtade mig.

Blev en tur till sjukstugan för att se om såret.
Man det läkte bra. snart var det full fart på mig igen.





Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-06 13:15



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så det kan gå...
Tur att Du fick
hjälp då...
2017-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP