Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten trevande början på att reda ut lite funderingar jag valt att bordlägga tidigare ... - Publicerad tidigare här i januari 2012


Innebörden av en komplimang ...

... är ofta beroende av 
rådande sammanhang ...

Att självkännedom är
av allra högsta väsentlighet
det är något vi alla vet

Men minst lika viktigt
om inte mer än så
är förmågan att lyssna till
vad omvärlden egentligen vill
och vad du betyder för den
vars omdöme din framgång
är beroende av
och som du lyssnar på

En komplimang
kan beroende på sammanhang
lika gärna vara en avledande manöver
- En vacker mental slaktmask 
som serveras som ett lugnande medel
strax innan allt egentligen är över

Men om du känner dig själv
och din omvärld tillräckligt väl
väljer du dina vänner och bekanta
men så ock huruvida
du bör stanna när vissa tjänster är vakanta
eller bjuda farväl

Smicker och andra med verkligheten
icke fullt ut överensstämmande berömmande ord
kan ej vålla dig någon större skada i realiteten
så länge du är medveten om huruvida
du står på fast mark eller osäker jord

En komplimang 
i rätt sammanhang
från rätt person
i en relevant situation

där du själv känner inklusion

kan dock bidra starkt
till din verkliga utveckling
och din mentala evolution

- Men bara om du har
förmågan, viljan och tågan
att våga se och lyssna till insikten
om att det inte alltid behöver vara så ...

... men likväl ej
tillåter någon annan
bestämma utsikten
som är framtiden för dig

och låter tåget gå ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-08 03:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP