Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm 20170808


när var tar sin 1

 

dottern, hennes pojkvän och jag

skulle ha ett möte

om böcker och detaljer

vid det blankpolerade metallbordet

i bibliotekets hemliga lokaler

 

jag hade ingen aning

om att småstaden rymde

sådana mysterier

vi fick gå nedför den röda källartrappan

sedan upp igen en halv våning

via den svarta cirkulära hissen

 

bibliotekarien var rädd för katten

som bodde i hissen

han tog omvägar i svarta gummistövlar

och väckte min längtan

 

 

när vi blev ett par

blev mamma över

hon klädde sig i röda kostymer

vinkade från Johns kulle

verkade inte svartsjuk

 

stövelknekten och jag

drog av oss våra röda overaller

och vandrade nakna hand i hand

från bergsskrevan ner mot trädgården

genom snön

han i stövlar 

jag i fårskinnstofflor

allt var så vackert




Fri vers av Nanna X
Läst 288 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-08-08 23:16



Bookmark and Share


  Ronny Berk
läser och omläser - den är bra !

2017-08-14

  Anya VIP
hahaha Strålande. Så fantasirikt och innehållsrikt. Jaa en bibliotekarie är ju aldrig fel. :o) Sparas!
2017-08-11

  TrollTörnTrappan VIP
...sällsam trappa som genast går upp halvt igen efter nedgången!?! Tillika kontrasten mellan bordets blanka metall (uppenbarhet) och dunklet hos lokalens existens (hemlighet) känns betydelsebärande här?!?
2017-08-09

  TrollTörnTrappan VIP
Skönt med snö till sist!! efter allt svartrött... där knekt passar bra till stövlarna.

Undrar om dottern med pojkvän kanske var förlagan till vad som skulle bli du med bibliotekarien?? Föreställer mig mammarollen som en koppling mellan drömmens delar...
2017-08-09

    © Birgitta Wäppling VIP
Finstämt beskrivet.
2017-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X