Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gruvgrävaren II



Harmonia, Harmonia,
min lyckolast är din -
jag fann den ej i gruvans natt
fast väggar viskat "finn",
men hålrummens historia
och visor visar att
jag följde som besatt
av dig, den långa gången in.

Harmonia, Harmonia,
den långa gången in
som sörjesöner också följt
i spindellindat skinn,
men blott en bleknad gloria
har ängslaharpor höljt
och varje väg har vägran döljt
från hägranssyn till sin.

Harmonia, Harmonia,
min last är apati
och död i nödens ödeston
drar driftens dröm förbi.
Den spelar på harmonika
från framtidsfria bon
och flydd uppå dess härskartron
förhärsknar harmoni.











Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-08 20:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skulle kunna tonsättas!
Vacker text om än lite sorglig!
2017-08-09
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP