Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sensomnartider



Mörker går ner över sensomnartid -
sov nu, sov nu min kära.
Det lycks så mycket ned nätternas frid
där strävlöshet ständigt är nära.
Så mycket, så mycket du än ej sett
av kvällssolens sällsamma gåva
och mycket av skönhet har skenet gett
men skönast är allt att sova.

Vi vaknar väl en dag till buller och bång,
helt nyvaket nyfiket naket.
Än en gång fångna av rosornas fång
som vakat vid vilotaket.
Jag vet, Eleonora, du vill inte sova,
vill helst syna sidor ej skrivna.
Men det du vill se, kan jag sanningssagt lova
syns bäst i det övergivna.









Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-09 21:56



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Jättefint skaldat om sömnbesvär!
2017-08-19

    ej medlem längre
JA, mörkret skymmer allt tidigare och sensomnartiden börjar gå mot sitt slut. Augustis månsken brukar dock lysa upp nätterna.
Härlig kvällsvisa även om man inte vill sova!
2017-08-10

  Syrran77
Sensomnartid - nytt favoritord!

En dikt lika skön som en förälders godnattsång.
2017-08-09
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP